Broederkring

broederkring

4 april 2024.  Door Dirk Kievit.

Alweer de laatste bijeenkomst dit Winterseizoen, br. Fer opende deze keer met een gedicht genaamd “Morgen”. Na het voorlezen van de notulen van de bijeenkomst van maart, waar geen op of aanmerkingen op waren. De mededelingen: Ter afsluiting van het winterseizoen gaan we gezamenlijk met de Zusterkring 22 mei a.s. op de fiets naar de ‘Novalishoeve” nabij Den Hoorn. Natuurlijk rijden er ook auto’s voor de slecht ter been zijnde zusters en broeders. Dat wordt onderling geregeld.  We vertrekken om 14.00 uur vanaf de kerk.

Dan op 25 mei de Landelijke Broederkringen dag, ditmaal in Groningen. Eenieder moet zichzelf hiervoor opgeven volgens de toegestuurde mail en ook de kosten voldoen voor 10 mei a.s.

Br. Jan Wieten ging deze avond een discussie opgang brengen aan de hand van door hem zelf opgestelde 16 discussiepunten over wereldproblemen, gemeenschappen in oprichting, geloofsleer enz.

We zouden dan voor de pauze even de vragen doornemen en daarna de discussie laten plaatsvinden. Doordat het gestelde gelijk al discussie opleverde kwamen we lang niet aan alle punten toe. We hebben dan ook aan br. Wieten gevraagd om in het a.s. winterseizoen het vervolg te laten plaatsvinden. Ter afsluiting van de avond hebben we nog lied 634 “U zij de glorie” gezongen waarna br. Fer eenieder een welthuis toewenste.