Zusterkring

Theemiddag 2 april 2024 door Riny Wielinga.

Het werd een heel aparte middag, maar wel nuttig. We waren deze middag maar met 5 dames en Hans. Er waren veel afberichten. Dit kan altijd als je zo’n hoge leeftijd mag bereiken. We begonnen met het zingen van een mooi lied en wij deden extra ons best en dit lukte. Hans wou graag een kopje thee, hij had vast zin in zo’n grote Mozart chocolade bol. We gingen even terug naar de dienst van afgelopen Zondag. Hans vertelde eigenlijk het verhaal van een zeer oude heer, die in dat huis had gewoond en zijn toekomst had hij niet meer voor zich en zijn droom begon met het kleine jongetje, die zijn hele leven terug haalde en heel eenzaam daar vroeger alleen heeft gewoond en nu stierf. Het boek heette: “ Le petit Lumière ” en het boeiende was dit  kleine ,jongetje, die helemaal alleen woonde, met alleen prachtige getekende plaatjes, maar het mooie was, dat helemaal op het eind  vlak voor zijn sterven werd meegedeeld, dat dit een soort droom was van een zeer oude man. die daar zijn hele leven alleen had geleefd. Heel bijzonder. Als hij dit weer ging dromen was het huisje wel verlicht. 1 persoon was nieuwsgierig geworden. Wat was dit toch voor een lichtje iedere avond. Ik kan helaas ‘s morgens niet naar de kerk, maar ik heb 2 boxjes aan mijn laptop en hoor nu veel beter en de pianist had de juiste muziek  als begeleiding. Heel mooi was dit.  Anna, die onze koffie en thee altijd verzorgt heeft nog geen rollator en gaat zelfs lopend naar huis zonder stok. Ook is zij met haar familie een buitenlandse reis gaan maken naar de plek waar zij vroeger met haar man altijd naar toe ging. Fijn voor haar. Ook heeft onze kerk weer een cadeau gehad van de Familie Cadée namelijk 5 zeer oude tegels met Bijbelse voorstellingen. Zeer mooi. Hans las nog een vreemd gedicht voor over een emmer met water. Was fylosofisch. Ik had ook nog een gedicht over: ADAM ZOU NOOIT MEER APPELS ETEN:

Zusterkring  24 april 2024

De laatste zusterkring van dit seizoen stond in het teken van het boekje Belevenissen van een predikantsvrouw van Lidy Laurense-van der Meulen. Het bevat korte verhalen, die eerder in het ADW (Algemeen Doopsgezind Weekblad) hebben gestaan. We spraken over de positie van ‘vrouw van’, in dit geval de vrouw van een Doopsgezinde predikant. Wat wordt er zoal verwacht van die vrouw: leiden van zusterkring, jongerenkring, zondagschool, ziekenbezoek, bij begrafenissen leiden van de voorgang bij de vrouwen. Ook een aantal van ons was na het huwelijk ‘vrouw van’ . Je kreeg ontslag bij je eigen baan en kreeg soms een heel ander leven. We bespraken ook de predikanten en hun vrouwen die we hier op Texel na de oorlog gehad hebben. Hoe actief waren die echtgenotes. Veel verhalen kwamen er los.

Afsluiting seizoen zuster- en broederkring 22 mei 2024

Ook dit jaar gaan we als afsluiting van het seizoen fietsen met de zusters en broeders en ieder die verder mee wil gaan. We vertrekken op woensdag 22 mei om 14.00 uur bij de kerk op de fiets. We gaan naar de Novalishoeve bij Den Hoorn. Daar worden we ontvangen met koffie en thee. We krijgen uitleg en een rondleiding en als afsluiting nog wat lekkers. We gaan daarna ieder weer naar ons eigen huis. Voor wie liever per auto gaat|: zorg dat je tussen 14.15 en 14.30 uur op het parkeerterrein van Novalishoeve bent, dan komt het goed. Meerijden kan geregeld worden. Daar wachten op de fietsers. Rond 16.00 uur is het afgelopen.